Truck tracking wordt onder veel bedrijven die afhankelijk zijn van vrachtwagens steeds populairder. Door een truck tracker te plaatsen in de voertuigen, assets en trailers van jouw wagenpark ben je altijd op de hoogte van de huidige locaties. Truck tracking biedt zowel voor je bedrijf als je personeel diverse voordelen. Ondanks de voordelen kan het de chauffeurs echter het gevoel geven dat je hen niet vertrouwd. Zorg er daarom voor dat je personeel vooraf goed op de hoogte is van de vele voordelen die het hen en het bedrijf zal bieden.

Veilig de weg op

Ten eerste zal truck tracking de veiligheid bevorderen. Aan de hand van truck tracking kan je onderhoud goed in de gaten houden. Zo is een van de opties van een gps-volgsysteem de onderhoudswaarschuwingen. Dit zorgt ervoor dat onderhoud op tijd kan worden ingepland en dit maakt het rijden voor chauffeurs veiliger. De kans op wagenpech neemt hierdoor af wat de chauffeurs veel tijd kan besparen. Daarnaast kan dit voor het bedrijf onvoorziene kosten schelen.

Gemakkelijk rijgedrag verbeteren

Verder kan aan de hand van truck tracking het rijgedrag van chauffeurs gemakkelijk worden verbeterd. Zo worden met het aanhouden van de juiste snelheid bijvoorbeeld brandstofkosten verminderd en is het verstandig de airco uit te zetten wanneer een vrachtwagen stilstaat. De truck tracking systemen kunnen informatie doorgeven als de stilstand, snelheid en het constant draaien van de motor. Hierdoor ben je bijvoorbeeld op de hoogte van wanneer bestuurders starten met hun dag, pauze houden en wanneer ze klaar zijn met de route. Dit biedt uiteindelijk nauwkeurige en uitgebreide informatie en hiermee wordt iedereen veel papierwerk en telefoontjes bespaard.

Valse klachten

Het komt daarnaast ook geregeld voor dat er een valse klacht wordt ingediend over bijvoorbeeld een bestelling die te laat zou zijn geleverd of die überhaupt niet zou zijn geleverd. Als chauffeur van de betreffende levering heb je, in het geval de klant vol blijft houden, geen poot om op te staan. Tenzij er gebruik wordt gemaakt van truck tracking systemen. Hierdoor is het voor het bedrijf inzichtelijk of de chauffeur wel of niet op het adres is geweest en zo ja, hoe laat de chauffeur aanwezig was. Dit kan een hoop onnodig klachten schelen en het bespaart de chauffeur de moeite om onnodig een verantwoording te moeten afleggen.  

Gestolen voertuigen

Verder vergroot je met truck tracking de kans om een gestolen vrachtwagen terug te vinden. Zodra wordt opgemerkt dat de vrachtwagen mist, kan er een melding gemaakt worden en kan in het systeem worden bekeken waar de vrachtwagen zich op dat moment bevindt.

Bonussen

Tot slot misschien nog wel het meest interessante onderdeel voor personeel; de bonussen. Door te werken met truck tracking systemen kun je als bedrijf efficiënter werken en hierdoor zullen inkomsten toenemen. Om personeel te blijven motiveren en goed rijgedrag te belonen, kun je ervoor kiezen om met bonussen te werken. Truck tracking maakt het mogelijk om het rijgedrag van chauffeurs met elkaar te vergelijken en hierdoor kun je de chauffeurs die het best scoren een bonus geven. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alle chauffeurs een bonus te geven wanneer gezamenlijke doelstellingen worden behaald.