De vloer die in een huis ligt doet veel met de verdere inrichting en uitstraling van het huis of kantoorpand. De keuze voor een vloer wordt dus ook niet zo één, twee, drie gemaakt. Verschillende vloeren hebben ook verschillende voordelen dus het is vaak lastig om te achterhalen welke vloer precies aansluit bij jouw wensen en behoeftes. In deze blog worden de op dit moment meest gelegde vloeren besproken met hun voor- en nadelen.   

Laminaat

Laminaat vloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair. Dit komt omdat laminaat bijna niet meer te onderscheiden is van echte houten vloeren. Laminaat is opgebouwd uit verschillende bestanddelen. Dit is één van de grote verschillen met bijvoorbeeld PVC vloeren. Laminaat vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en hebben een lange levensduur. Doordat deze vloeren de laatste jaren zo populair zijn geworden is de kwaliteit ook enorm verbeterd. Daarnaast is de prijs/ kwaliteit verhouding van laminaat vloeren zeer voordelig. De kwaliteit is uitstekend voor een relatief lage prijs. Ideaal geschikt dus voor woningen en kantoorpanden.       

Houten vloeren

Als liefhebber van echte houten vloeren denk ik dat niks kan tippen aan deze vloerbedekking. Natuurlijk zijn er diverse varianten die lijken op een houten vloer maar de verschillen zijn en blijven enorm groot. Een houten vloer creëert in huis een gevoel en sfeer dat niet te vergelijken is met andere vloerbedekkingen. De behandeling en afwerking van deze vloeren kunt geheel naar eigen wensen verrichten en hiermee zul je ook altijd onderscheidend blijven. Een nadeel van hout is dat het ontzettend gevoelig is. Het kan krimpen en uitzetten. Daarnaast is de prijs van houten vloeren ten opzichte van andere vloerbedekkingen aan de hoge kant. Laat je altijd goed informeren over de risico’s die komen kijken bij het leggen van een houten vloer en baseer daar je keuze op.  

PVC

Ook pvc vloeren zijn tegenwoordig nog nauwelijks te onderscheiden van echte houten vloeren. Daarnaast brengt PCV een aantal andere voordelen met zich mee waardoor ze afgelopen jaren in populariteit enorm gestegen zijn. Deze vloeren zijn namelijk geschikt voor vloerverwarming, ze werken geluiddempend en absorberen warmte. Verder heeft PVC een lange levensduur waardoor je lang kunt genieten van deze mooie vloer. PVC bestaat voornamelijk uit thermoplast. Het grote verschil met laminaat is dat door het gebruik van thermoplast PVC vloeren zeer makkelijk te bewerken zijn. Er zit verschil in alle varianten van de PVC vloeren dus laat je ook hier weer goed informeren zodat jij je wensen en behoefte volledig kunt vervullen.