Ben je door COVID-19 jouw baan verloren en ben je nu dringend opzoek naar een andere baan? Dan kan het lezen van deze blog wellicht interessant zijn voor jou! Door Corona hebben veel bedrijven problemen om genoeg geld binnen te halen. Horeca bedrijven mogen niet meer open dus alleen van afhaal of bezorgen moeten zij het hebben. Andere bedrijven die bijvoorbeeld in de dienstsector zitten kunnen ook niet aan de slag omdat de overheid ook heeft bepaalt de dienstsector te sluiten. Als gevolg hiervan zijn veel mensen hun bedrijf helaas verloren en hebben ze geen inkomen meer. Deze mensen zijn volop opzoek naar een nieuwe baan, maar zonder opleiding of ervaring binnen een bepaald beroep kom je niet heel ver. Daarom leek het mij interessant om deze blog te schrijven waarin ik vertel wat voor banen wellicht leuk en slim zijn om voor te solliciteren.

Opleiding rijinstructeur

Wellicht de slimste baan om op dit moment te nemen. Er is een grote vertraging in examens bij het CBR en de vraag aan rijlessen door jongeren of mensen die willen lessen is abnormaal hoog. Door de corona was het lessen met een auto onmogelijk omdat de afstand in de auto niet kon worden gewaarborgd. Echter is sinds kort door de overheid besloten dat de examens bij CBR weer door gaan en dat er weer mensen mogen lessen met auto’s. Hierdoor is er een grote vraag en is het daarom interessant om een opleiding rijinstructeur te volgen en een eigen bedrijf te starten of werken bij een rijschool.

Politie/Handhaving

Doordat veel mensen te enthousiast zijn dat alles in de zomer weer open mag moet er ook veel worden gecontroleerd voor de veiligheid van iedereen. Hierdoor gaat er sowieso een stijging komen in de oproep naar politie mannen of vrouwen. Daarnaast is er ook de Handhaving. Als je nog geen opleiding hebt gedaan dan kan ik aan raden om voor Handhaving te kiezen. Deze is vaak makkelijker en sneller te doen dan de politie academie.

Festival opbouwer

Dit is ook een heel slim beroep om voor te kiezen. Doordat alles weer open gaat gaan er veel festivals komen. Ik denk dat dit eerder iets is voor de jongeren die graag in de zomer willen bij werken en part time aan de slag gaan. Bij een festival bouwer bouw je een festival van A tot Z in elkaar. Dit kunnen tenten zijn, maar ook stages en barretjes en nog veel meer. Na het bouwen van het festival mag je vaak gratis feesten en drinken waardoor het alleen maar aantrekkelijker wordt.