Zoek je een topmatras? Zodra je je gaat verdiepen in matrassen en hoeveel soorten er daarvan zijn, kom je erachter wat een enorme diversiteit er beschikbaar is. Verschillende materialen van de matraskern, maar ook van de tijk die om de kern heen zit. Een topmatras leg je op je gewone matras. Een keuze maken is misschien niet eenvoudig, maar alle opties overwegen is zeker de moeite waard! Wanneer je het 's nachts te warm hebt, kan een topmatras je extra koelen. Heeft je lichaam meer ondersteuning nodig? Dan kan een topmatras voor die ondersteuning zorgen! Houd je van lekker zacht liggen? Dan biedt een topmatras uitkomst.

Diverse mogelijkheden

Er zijn talloze mogelijkheden. Een topmatras van synthetische latex, wat een afvalproduct is van aardolie. Of juiste een topmatras van natuurlatex, wat uit de rubberboom komt. Dan is er ook nog traagschuim, coolgel comfortschuim of koudschuim. Latex geeft een lekker zacht matras om op te liggen, koudschuim is weer wat steviger. Coolgel is voor mensen die het snel warm hebben en een topmatras van traagschuim (NASAschuim) past zich aan de vormen van je lichaam aan. Op die wijze heeft je lijf overal ondersteuning. Verder kun je ook nog kiezen voor een topmatras waar tencel in is verwerkt. Net als coolgel werkt dit materiaal verkoelend voor de mensen die het snel warm hebben.

En dan nog de tijk

De tijk is, zoals hierboven beschreven, een soort hoes die om jouw matraskern heen zit. Je kunt kiezen uit een wasbare of wollen tijk. De wasbare tijk kun je rondom afritsen en in de wasmachine stoppen. Dit is wel zo hygiënisch, we verliezen nogal wat vocht, zouten en huidschilfers tijdens het slapen. Er is per slot van rekening geen lekkerder gevoel dan in een schoon bed stappen, na een dag hard werken. Ben je iemand die gaat voor natuurlijke materialen? Dan kies je voor wol. Met een topmatras en tijk wordt de levensduur van je matras een stuk langer, omdat je er niet meer direct op ligt.

Ligcomfort

Als je eenmaal een topmatras hebt aangeschaft kom je ongetwijfeld tot de conclusie dat je dit vele jaren eerder had moeten overwegen. Een topmatras is meer handelbaar dan een gewoon matras, wat het opmaken van je bed gemakkelijker maakt. Minder diep doorbukken, minder zwaar tillen. Het opmaken van je bed wordt een feestje, het is zo gepiept! Er zijn diverse hoogtes waarin je je topmatras kunt aanschaffen. Het comfort dat een topmatras je biedt is fenomenaal. Wanneer je je bedenkt hoeveel uren je per dag slapend in bed doorbrengt, is dat wel heel belangrijk. Een goede nachtrust staat in directe verbinding met een uitstekende fysieke gezondheid. Kortom: voor ieders wens bestaat een comfortabel topmatras. Kies het topmatras dat het beste bij jou past. Veel plezier en… slaap lekker!