Is jouw poortdeur aan vervanging toe? Dan wordt het tijd om je te verdiepen in het brede assortiment van poortdeuren! Dit is niet een keuze die je even snel maakt, want je wilt natuurlijk dat je poortdeur goed bij de rest van je tuin past. Bij het kiezen van een poortdeur is het belangrijk om goed rekening te houden met een aantal zaken. Het assortiment bij de vele aanbieders is enorm en meestal maakt dat je keuze er niet makkelijker op. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen van een poortdeur.

De afmeting

De eerste is heel logisch, maar ook heel belangrijk. Je wilt de juiste afmeting van de poortdeur hebben. Aan een deur die een paar cm breder of smaller is heb je niet zoveel, want dan sluit hij niet goed. Naast de breedte is uiteraard ook de hoogte van de poortdeur van belang.

Draairichting van de deur

Naast de afmeting is het minstens net zo belangrijk om rekening te houden met de draairichting van de deur. Veel poortdeuren hebben een universele draairichting, dus je zal er niet snel de fout mee ingaan. Toch geldt dit niet voor elke poortdeur, daarom is het toch belangrijk om hier rekening me te houden. De draairichting bepaalt namelijk hoe de deur zich gaat gedragen en wanneer je kiest voor een rechtsdraaiende deur, terwijl je eigenlijk een linksdraaiende deur nodig had is de oplossing hiervoor niet altijd gemakkelijk. Daarom is het verstandig om hier goed op te letten.

Het materiaal

De meeste poortdeuren zijn van hout gemaakt. Er bestaan alleen weer allerlei soorten hout waar deze deuren van worden gemaakt. Het materiaal zegt veel over de kwaliteit en de levensduur van de deur. Wil je een deur die lang meegaat? Dan kan je het beste kiezen voor Hardhout.

Montage

Doordat er veel verschillende poortdeuren bestaan die van verschillende soorten hout zijn gemaakt zit er nogal wat verschil in de manier van monteren. Bij de ene is dat wat gemakkelijker dan bij de ander. Dit is ook iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een houten poortdeur. Er kan ook verschil zitten in welke producten er bij de prijs inbegrepen zitten. Het is belangrijk dat je dit goed checkt voordat je een poortdeur aanschaft. Bij Nobelhout kunnen ze je goed helpen bij het kiezen van een nieuwe poortdeur. Zij hebben kennis over verschillende soorten tuinhout, dus bij hen ben je aan het juiste adres.