Heel veel mensen hebben tijdens corona best wat baanonzekerheid ervaren. Dit maakt het beginnen van een eigen bedrijfje alleen maar aanlokkelijker. We zien steeds meer Nederlanders beginnen als zzp’er. Maar zzp’er zijn kan natuurlijk ontzettend veel verschillende dingen inhouden. In dit artikel bespreken we daarom leuke ideeën voor het beginnen van een eigen bedrijf.

Consultant

Als je goed geïnformeerd en gepassioneerd bent over een specifiek onderwerp (bedrijf, sociale media, marketing, human resources, leiderschap, communicatie, enz.), kan het starten van een consultantbedrijf een leuke optie zijn. Je kunt uw eigen adviesbureau starten, het bedrijf laten groeien en in de loop van de tijd andere consultants inhuren. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om voor jezelf te blijven werken. Niet iedereen die begint als zzp’er hoeft tot een groot bedrijf uit te groeien.

Digitale marketing

Het belang van internet groeit met de dag, waardoor het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om door de drukte heen te komen en zichzelf op de juiste manier op de markt te brengen. Er is altijd vraag naar digitale marketingdiensten en veel kleine en middelgrote bedrijven besteden dit liever uit dan een kostbaar intern team op te richten. Als je kennis hebt van SEO, contentmarketing, pay-per-click, webontwikkeling of beheer van sociale media, zou je een zakelijke kans kunnen hebben die je de vrijheid geeft om vanuit huis te werken. e-commerce marketing is bijvoorbeeld iets waar veel naar gevraagd wordt.

Digitale marketing is een belangrijk onderdeel van een merk, dus het is van cruciaal belang dat je inspeelt op ontwikkelingen in de marketingstrategieën van uw klanten. Beheer van sociale media houdt in dat je 24 uur per dag op opmerkingen en berichten moet letten, niet alleen berichten plannen in een "set-it-and-forget-it"-mentaliteit.

Oppassen op huisdieren

Heel veel Nederlandse gezinnen hebben een huisdier. Wanneer deze gezinnen voor langere tijd weggaan en iemand nodig hebben om op hun huisdieren te passen, kan een huisdier oppasbedrijf gemoedsrust geven. Als oppas voor huisdieren waak je over de honden, katten of andere huisdieren van je klanten in hun huis, zorg je ervoor dat je ze te eten geeft, ze water geeft, met ze speelt, tijd met ze doorbrengt en (met honden) ze laat lopen als het nodig is. Je moet klanten ook regelmatig informeren over hoe het met hun huisdieren gaat.

Je zult als huisdieren oppas waarschijnlijk geen gigantische bedragen verdienen maar het fijne is dat je vaak ook niet constant met werk bezig bent. Dit geeft je juist weer tijd om andere werkzaamheden te verrichten via je laptop.