Er wordt snel gedacht dat, wanneer er een afvalcontainer nodig is, het alleen mogelijk is om deze te kopen. Gelukkig is dit niet waar! Het is ook een mogelijkheid om afvalcontainers te huren. Niet alleen is dit voor de portemonnee fijner om te doen, huren brengt daarnaast nog meer voordelen met zich mee. Daarover leest u alles in deze blog.

Huren

Een afvalcontainer is natuurlijk nodig om al het afval in te kunnen gooien. Het is mogelijk om voor verschillende soorten afval verschillende afvalcontainers te huren. Zo kan al het afval gemakkelijk gescheden worden.

Een afvalcontainer huren is niet moeilijk om te doen. De eerste stap is om te beslissen wat voor afval er in de container gaat. Hierbij kan er gekozen worden uit papier of karton, glas, organisch afval (bijvoorbeeld etensresten), archiefvernieling (voor documenten die niet door een derde partij gelezen mogen worden) of een afvalcontainer voor restafval. Restafval bestaat uit het afval dat niet in andere categorieën past en zijn vaak dingen zoals verpakkingen, lege pennen of koffiekopjes. Wanneer besloten is wat over wat voor soort afval het draait, wordt er gekeken naar de maat van de afvalcontainer en hoe vaak de container geleegd wordt. De maat gaat van 240 liter (ongeveer vier vuilniszakken) naar 360 liter (zes vuilniszakken), 660 liter (elf vuilniszakken) of 1100 liter (negentien vuilniszakken). Het legen van de afvalcontainer kan één tot twee keer in vier weken of één tot twee keer in twee weken gebeuren. Het kan dus helemaal afgesteld worden op de hoeveelheid afval dat iemand maakt.

Waarom huren?

Nu is duidelijk hoe makkelijk het is om een afvalcontainer te huren, maar waarom zou iemand het doen? Het eerste voordeel is al genoemd: het scheiden van afval. Afval scheiden is belangrijk om te doen, omdat het anders niet goed hergebruikt kan worden. Recyclen zorgt ervoor dat er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden om producten te maken, wat beter is voor de wereld. Er kunnen met gemak meerdere afvalbakken gehuurd worden om zo al het afval correct te kunnen scheiden.

Fijn aan het huren van een afvalcontainer is dat het maandelijks opgezegd kan worden bij plekken zoals MKB- afval. Iemand zit dus nergens aan vast! Wanneer er een abonnement wordt afgelegd, wordt de afvalcontainer gebracht en kan deze gebruikt worden. Als het abonnement wordt opgezegd, wordt de container weer netjes opgehaald. Dit is anders dan wanneer de afvalbak gekocht wordt. Dan is het iets moeilijker om er vanaf te komen als het niet meer nodig is.

Het laatste voordeel is dat een extern bedrijf het legen van de afvalcontainer op zich neemt. Dit zorgt ervoor dat er niet gedacht hoeft te worden aan het legen ervan, het wordt namelijk automatisch gedaan. Omdat iemand niet zelf de container hoeft te legen (of naar een stortplaats hoeft te rijden om het te doen), is het huren van een afvalcontainer tijdbesparend.

Kortom, huren van een afvalcontainer is geld- en tijdbesparend en beter voor het milieu. Iedereen heeft afval. Dan kan het maar beter in een goede, gehuurde container gegooid worden.