Tegenwoordig doen steeds meer mensen het, een auto leasen. De voordelen worden enorm gewaardeerd en leasen is niet meer weg te denken bij het aanschaffen van een auto. Toch is het verstandig om je eerst te verdiepen is het kopen en lease van een auto. Er zijn namelijk verschillende leasecontracten die in deze blog uitgebreid aan bod zullen komen. Daarnaast lees je hier ook meer over de voordelen van lease ten opzichte van kopen. 

Financial Lease

Wil jij zakelijk een auto aanschaffen voor je bedrijf? Dan ga je voor een financial lease. Deze vorm van leasen noemt men ook wel huurkoop. Het voertuig dient dus als onderpand van de lease. Bij dit contract betaal je de geldverstrekker maandelijk terug. De maandelijkse betaling kan volledig afgestemd worden op je persoonlijke situatie. Een financial lease houdt in dat je economisch eigenaar bent van de auto. Dit betekent dat kosten voor verzekering, onderhoud en wegenbelasting allemaal voor jouw eigen rekening komen. Na de laatste betaling krijg je ook het juridische eigendom van de auto. Dit betekent dus dat je de gehele leaseperiode niet volledig eigenaar bent van de auto. Het totale bedrag dat je moet betalen in de leaseperiode is natuurlijk afhankelijk van de auto die je graag wilt aanschaffen.   

Operational Lease

Misschien wel de meest voorkomende vorm van auto’s leasen is waarschijnlijk de operational lease. Hiermee ga je namelijk voor zekerheid. Dit komt omdat de leasemaatschappij de gehele leaseperiode eigenaar is van de auto. De maatschappij is verantwoordelijk voor alle financiële zaken. Als je een auto via dit contract gaat leasen dan betaal je per maand een vast bedrag. Daarnaast betaal je natuurlijk zelf ook voor de tank. Je zal dus nooit voor verrassingen komen te staan en weet precies waar je aan toe bent. Bij een operational lease kun je er zeker van zijn dat je auto voldoet aan alle fabrieksvoorschriften en wanneer er iets niet in orde is wordt dit natuurlijk kosteloos voor jou gerepareerd. 

Voordelen

Beide leasevormen brengen diverse voordelen met zich mee. Zo zijn bij een financial lease het economisch eigenaar zijn en de gepersonaliseerde maandtermijnen de grootste voordelen. Zeker voor startende ondernemers is dit gunstig. Bij een operational lease zijn de zekerheid van vaste maandlasten zonder onverwachte kosten het grootste voordeel. Je loopt met deze lease weinig risico en dat is waarom deze leasevorm tegenwoordig ontzettend populair is. Wil je een auto leasen? Verdiep je dan goed en lease makkelijk en snel jouw favoriete auto. Er is altijd wel een contract dat aansluit bij jouw wensen en behoeftes.