Nederland kent maar liefst meer dan twee miljoen ondernemers. Een groot deel van die ondernemers beschikt over een eigen bedrijfspand, kantoor of magazijn. Voor dergelijke panden is een zakelijk energiecontract voor nodig, aangezien een particulier contract voor energie voor deze situatie niet mogelijk is. Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als ze niet zouden willen besparen op dat zakelijke energiecontract. Gelukkig is het redelijk eenvoudig om te beginnen met geld besparen op zakelijke energie. Wat dacht je bijvoorbeeld van beginnen met zakelijk energie vergelijken? In dit artikel lees je er meer over.

Stap altijd over naar een nieuwe energiedeal

Iets wat veel mensen niet weten of wat ze gewoonweg vergeten, is dat het altijd loont om over te stappen op het moment dat dat mag. Menig Nederlander blijft hangen bij een energieleverancier als de opzegtermijn in zicht komt. Meestal vergeten ze de opzegtermijn en de einddatum, waardoor het energiecontract gewoon wordt verlengd. Wat zij vaak niet weten, is dat dit je ontzettend veel geld kan kosten. Je kunt er beter voor kiezen om over te stappen naar een nieuwe energiedeal bij een andere energieleverancier om zo geld te besparen. Zakelijke energiebedrijven willen namelijk altijd nieuwe klanten trekken. Daarom strooien ze regelmatig met aantrekkelijke kortingen en leuke deals met cadeaus, waardoor je goedkoper uit bent dan wanneer je blijft hangen. Door de overstap te maken, ben je sowieso het meest voordelig uit – mits je dat natuurlijk doet naar een energiebedrijf met een aantrekkelijke aanbieding. Wat je ook doet; doe in ieder geval iets. Niks doen kost je sowieso geld.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Nu vraag je je misschien af hoe je dan een aantrekkelijke energiedeal kunt vinden. Heel simpel: door aan de slag te gaan met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk. Met het vergelijken van meerdere energiecontracten zie je binnen no time waar je het meest voordelig uit bent voor jouw situatie. Het is aan te raden om hier een zakelijke energievergelijker voor te gebruiken. Dat scheelt je energie én tijd en zoals je waarschijnlijk wel weet, is tijd geld binnen een onderneming. In die zakelijke energievergelijker vul je je jaarlijkse energieverbruik in, evenals extra wensen. Denk hierbij aan de wens voor groene stroom of voor een flexibel energiecontract. Vervolgens gaat de tool op zoek naar meerdere passende contracten voor jouw situatie. Uit dat resultaat kies je zelf een energiedeal waarvan jij vindt dat het de beste match is. Het is goed om te weten dat zo’n tool onafhankelijk is. Daardoor weet je dat je écht het complete aanbod te zien krijgt en dat je niet ergens anders toch goedkoper uit bent.

Zeg je contract nooit te vroeg op

Met energie vergelijken zie je altijd binnen één oogopslag bij welk energiebedrijf aanbiedingen en kortingen te scoren zijn. Door voor zo’n aanbieding te gaan, ben je sowieso goedkoper uit. Zoals je hierboven kon lezen, moet je altijd op tijd zijn met het overstappen naar een andere energieleverancier. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat je niet te vroeg bent. Je kunt namelijk ook té vroeg zijn met het overstappen naar een andere energieleverancier. Ieder energiecontract heeft een opzegtermijn en een einddatum. Zorg ervoor dat je pas de overstap maakt, wanneer je opzegtermijn is ingegaan. Doe je dat toch eerder? Dan ontvang je een opzegboete. Dat is een boete voor de zakelijke energie die je nog af had moeten nemen. Je energieleverancier heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht. Kortom: wees niet te vroeg en niet te laat met het opzeggen van je energie en begin met zakelijk energie vergelijken om de beste energiedeal te scoren.