Een kat nemen is een lastige keuze. Hoe weet je of je er klaar voor bent?  Hoewel het waar is dat katten gezelschap en warmte geven, zijn er enkele verschillen tussen de domesticatie van de kat uit het wild. Eén ding om in gedachten te houden is dat kittens hun broers en zussen kunnen missen als ze alleen geadopteerd worden. Dus kies er altijd twee als je de ruimte hebben. Bovenal, kies je zorgvuldig als het om kittens gaat!

Een introductie aan kittens

Kittens kunnen heel speels zijn, dus als je ervoor hebt gekozen om kittens te nemen, moet je voorbereid zijn om ze te laten zien hoe je proper in een thuisomgeving moet gedragen. Kittens moeten niet alleen worden gelaten voor lange perioden, zelfs als er iemand thuis is om over hen te waken. Kittens hebben een natuurlijke drang om te spelen, dus je moet een zachte plek voorbereiden om te spelen en te jagen. Zachte prooi zoals muizen of ratten kan in het huis worden verborgen en een kat kan uren verkennen voordat ze worden gepakt. Op deze manier ontwikkelen ze het idee over het concept wat spelen is. Katten kunnen vals worden als ze spelen en jagen niet van elkaar kunnen onderscheiden. 

Keuze kittens

Als u overweegt om kittens te nemen, zorg er dan voor dat u een dier selecteert met een lang, gelukkig en gezond leven. Kies een ras met een lange levensverwachting. Kittens in het bijzonder moeten ouders hebben die erg gezond zijn, aangezien kittens de verantwoordelijkheden van zorg voor de jongeren niet kunnen uitvoeren. Kittens en katten die ouders hebben die in hun jonge jaren zijn gestorven, zullen minder waarschijnlijk in de buurt zijn om voor de kittens te zorgen als ze opgroeien, dus als je van plan bent om een kitten aan te nemen, kies een lang levend ras.

Overige tips

De volgende tips zijn ook van toepassing op kittens, maar zijn belangrijk voor elke poes! Breng hem of haar gecastreerd het huis in. Dit helpt om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Wanneer je je kat mee naar huis brengt, moet je het beestje aan je laten wennen door het wat eten te geven of met ze te spelen. Aaien en knuffelen is een goede manier om je kat te introduceren aan het fysieke contact dat het bij je zal hebben wanneer het opgroeit, en deze vroege introductie is een van de belangrijkste stappen in de richting van het creëren van een liefdevolle relatie. Als u deze basistips voor uw eerste kat volgt! Je zult goed zijn op weg naar een prachtige binding ervaring met je kat, en je kunt ook veel knuffeltijd samen genieten. Zorg ervoor dat je in gedachten houdt dat katten graag geaaid worden en aangeraakt en ze echt een geweldig team zullen maken. Dus ga je gang en maak je nieuwe kat vriendelijk gelukkig door ze vaak te aaien en te strijken.