Heb jij een te dure leven ? En kost het je veel energie, letterlijk en figuurlijk. Met een paar handige tips kan je het een beetje makkelijker maken waar jij je voordeel uit kan halen. Je kan veel meer besparen dan je denkt!

Tip 1 : Doe je deuren altijd dicht zo voorkom je warmte verlies in de ruimte waar je bent, vooral als de verwarming aan staat.

Tip 2: Gebruik spaar of led verlichting, ze gaan stukken langer mee en besparen tot wel 90% meer dan je gewone halogeen en gloeilampjes

Tip 3: Zorg ervoor dat je het licht niet zomaar aan laat staan, verlaat je een ruimte zorg dan ervoor dat daar dan het licht ook uitstaat.

Tip 4: Mocht het zijn dat je toch nog halogeen lampjes hebt zorg er dan voor dat je transformator uit kan. Een transformator heb je vaak bij 12v lampen. Zet een schakelaar tussen het stopcontact en de transformator of trek de stekker eruit.

Tip 5: Doe in de avond niet te veel lampen aan, kaarsjes aandoen is een kleine moeite en het creƫert ook een fijne sfeer. Los van dat bespaar je veel op je energie kosten !

Tip 6: Kies een juiste energie maatschappij uit, het scheelt namelijk heel veel als je ook eens bij de juiste energieleverancier zit.

Tip 7: Gebruik apparaten niet op volledige toeren, tijdens het stofzuigen hoef je niet je stofzuiger op de hoogste stand te laten. Leeg de zak regelmatig, je stofzuiger heeft meer stroom nodig met een volle zak. De hoogste stand is dus niet altijd de beste stand.

Tip 8: Gebruik timer schakelaars, voor je elektronische apparaten kan je een timer schakelaar gebruiken. Mocht het zijn dat je iets vergeet uit te zetten doet de timer dat voor jou.

Tip 9: Een LCD tv verbruikt veel minder energie dan plasma televisies.